OPINIONS 

 

 
Glòria Gorchs. Revista Faristol, abril 2017. 

Pell de seda podria considerar-se una nova versió de Romeu i Julieta, canviant les places, palaus i carrers de Verona pels de la ciutat de València del segle XV.

L’autor parteix de la història d’amor de Guillem de Pertusa i Caterina Boïl per anar bastint tota una intriga on no hi faltaran assassinats, traïcions, amants, prostitutes i lluites de poder.

Tot i posar en joc un bon nombre de personatges, el lector no es perd en cap moment. Amb capítols breus i força diàlegs, la novel·la avança amb ritme, posant molt d’èmfasi en les relacions de parella: amors, gelosies, fidelitats i matrimonis de conveniència. Hi apareixen fets i personatges reals –com per exemple Ramon Boïl, governador de València, o la importància dels obradors de seda–, però en general ben integrats a la trama, sense que aquesta voluntat històrica de l’autor es faci carregosa.

Una novel·la, doncs, que, sense grans pretensions d’originalitat, ni la punyent càrrega dramàtica del seu referent shakesperià, aconsegueix fer-te passar una bona estona, tot donant a conèixer una mica millor la ciutat. Sabíeu que la València d’aquell temps tenia un bordell municipal considerat un dels més prestigiosos i ben organitzats del territori europeu?
Encara que la història ens recorde a un clàssic de Shakespeare, el llibre és realment novedós o sorprenent. El que més m'ha agradat és el final, totalment inesperat, i l'aparició d'algun personatge històric que pren part en la trama.
B.S.R.
Ací podeu expressar la vostra opinió sobre la novel·la, comentar fragments, fer suggeriments o preguntar qualsevol dubte que tingueu. Envieu el missatge a la següent adreça electrònica. L'administrador de la pàgina publicarà periòdicament els correus rebuts.

www.vsanhermelando.gmail.com